-->

2014. március 21., péntek

Itt a tavasz!

Sziasztok! Rozamunda vagyok, és egy tavaszi bejegyzéssel érkeztem. Én már nagyon érzem a tavaszt, és ezért szeretném nektek megmutatni ennek a csodás évszaknak a sokoldalúságát.

A tavasz a tél befejezte, azaz véget ér a sok sötétség, borongós időszak. A fák, bokrok, növények zöldbe borulnak, a virágok kinyílnak és édes illatukkal kényeztetnek bennünket.
Az egyik legjobb dolog a tavaszban a madárcsicsergés, amire oly' jó reggelente felkelni.
A második az egyre több napsütés, ami nem csak, hogy meleget ad, de "D" vitaminhoz is juttatja a bőrünket, nem mellesleg a pattanásokat is szárítja. Ezekhez még hozzá tevődik, hogy az emberek boldogabbak, élettel telibbek lesznek a komor, borús téli időszak után. Úgy hogy tessék ablakokat kinyitni, redőnyöket/függönyöket felhúzni, hogy az egész lakás teli legyen fénnyel és frisseséggel.



A réteken virágok ezrei kezdik kibontogatni szirmaikat és sokszínűségükel, illatukkal kápráztatják el az embert.



Most, hogy átbeszéltük a tavasz jó hatásait, térjünk át egy kicsit a ház körüli teendőkre. Jó érzéssel töltheti el az embert, ha egy kiadós tavaszi kirándulás/séta után egy szintén tavaszba burkolt, kellemes otthonba toppan be. Néhány házi dekorálási tippet fogok most bemutatni.

Elsőnek ezeket a koszorúkat fogom bemutatni, amit mi az iskolában csináltunk Zafrinával. Ha csináltok nekik akasztót akkor az ajtóra is ki lehet tenni, vagy csak simán egy szép asztaldísz is lehet.
/Enyém a nagyobb, Zafrináé a kisebb/


De akár ugyan ezt megcsinálhatjátok különféle virág(ok)kal, itt például levendulát kötöttek a koszorúra



És akkor a virágok témát tovább fűzve, az is nagyon jó dekoráció ha csak simán szedtek/vesztek virágokat és egy vázába belehelyezitek. Nagyon mutatós és szintén nagyon tavaszias. /Én személy szerint mindig szoktam legalább egyszer orgonát hazahozni/





Ágakból is nagyon szép díszeket lehet csinálni. Itt van rá néhány példa.







 Festhetsz/rajzolhatsz magadnak saját, virágzó, tavaszi fát.



 Papírból is nagyon szép dekorációkat lehet csinálni.

 






Jelenleg ennyit gyűjtöttem ki nektek, és remélem, hogy hasznosnak találtátok ezeket és ti is szép, tavaszi gúnyába öltöztetitek majd a lakásotokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése